Stadsparken i Piteå

Stadsparken i Piteå ligger parallellt med Badhusparken, och anlades till en början utav Telegrafkommisarie
Lars -Adam Ringius. Den har ju naturligtvis delvis ändrat karaktär genom åren, men finns fortfarande ännu idag och är ett besöksmål för många Pitebor.
 

Ett litet citat

Ett litet citat som jag tycker passar in på en blogg som denna, och många stads planerare borde ta till sig
För att kunna blicka framåt, krävs ofta perspektiv bakåt.
Okänd

Rådhustorget Piteå

En något oskarp bild, som jag fått fota utav från familjen Henrik Wallsténs foto samlingar, bilden är förmodligen från 1921 och kan vara firandet utav Piteås 300 års jubileum, ja tänk nu fyller vi snart 400 år (2021). blir spännade att se ur det ser ut på vårt torg den dagen.

Munksunds simhall i Piteå

Interiör bild av Munksunds simhall, som jag tror byggdes på 30-talet, och bekostades av SCA. Här återgivet på ett vykort utgivet av Almqvist & Cöster Hälsingborg.

Piteå Stadshotell

 
Piteå stadshotell som byggdes 1906, och ännu idag är vårt stadshotell, interiören har delvis förändrats genom åren, men lika ståtligt då som nu. Här återgivet på ett vykort utgivet en gång av Ocklinds bokhandel.

Ett parti av Strömmen

Ett vykort från Strömmen som skilde staden från Strömnäs beläget på Pitholm. Idag benämns sundet kort och gott i folkmun, för kanalen.

Piteå Samskola

Piteå Samskola, här från ett litet tryck utgivet av Axel J Ericssons Pappershandel i Piteå.

Lundbergs skor brinner

Folke Lundbergs fastighet som inrymmer Lundbergs skor eld härjas tror att det var 1946. Den låg i korsningen Storgatan/Uddmansgatan där sedan en ny fastighet byggdes upp, och där Lundbergsskor under lång tid hade sitt hemvist. Då sedan Lundbergs skor såldes, så såldes även fastigheten, och inrymmer idag 2017 andra hyresgäster. Men många Pitebor minns Lundbergs, som en stans enda riktiga skoaffär.

Bergsviksbron Piteå

Bergsviksbron i Piteå 1943-44.

Norrfjärdens Folkskola

Norrfjärdens folkskola

Roknäs

Köpte för ett tag sedan en tavla från Roknäs torget, där man kan se Rosengrens järnhandel.

RSS 2.0