Piteå och sommar turismen 1966

Norrstrandsbadet. Piteå alltpopularare. Vid Norrstrandsbadet har man kunnat notera 6475 tält och 556 husvagnar. Enligt gjorda beräkningar skulle detta innebära att 26153 personer har besökt Norrstrandsbadet under sommaren. Det innebär en ökning från i fjol med omkring 3000 personer. Som vanligt dominerar norrmännen starkt och de utgör också de verkliga långliggarna. I regel stannar de hela semestern ut och många återkommer år efter år. En gästande tidningsman från Nordnorge gav en förklaring till piteortens popularitet hos norrmännen: Varför skall man ödsla bort tid med att resa omkring på vägarna, då man kan tillbringa semestern på denna idealiska plats som har allt. D v s sol, värme, bad och fina affärer. Detta får stå som slutord för en turistisk rekordsommar som bjudit oss på mycket sol och lite regn. Det får dessutom utgöra en komplimang till den bygd som blivit känd som inte bara Norrlands utan hela Sveriges Riviera. Tex från Eugen Berggrens klippsamling, ( Kan vara PT)

Piteå Museums årsbok 2015

Piteå Museums årsbok 2015 finns till försäljning från och med 29/11 på Piteå Museum, Kom med i föreningen så ingår boken i medlemsavgiften, tycker att innehållet är extra bra i år och flera nya artikelförfattare.

Uddmansgatan 60-tal

Uddmansgatan troligtvis 1960 kolla storleken på poppeln.

Norrmalm från ovan

Här en bild från Norrmalm fotad abv Nils Öhgren, på uppdrag av Tora Ceder, där man ser EFS kyrkan hade en gång Fabian Jönsson sin verkstad, till vänster om samma kyrka, huserar idag det populära pensionatet, som sommartid har ett välbesökt café.

Mobilcafeterian

Denna bild införd i PT 1979 fiket drev under flera år av Gudrun Landberg, och här har många företagarbarn fått sin skolning, när de i början följde kanske med pappa hit och därefter kom de själva, här var ingen för mer än någon annan, goda smörgåsar och gott kaffe. Fiket flyttade till större lokaler i samma fastighet, och bytte senare ägare, och idag finns det inte kvar.

En ishockey dommare från förr

Här är Sven-Erik Sundberg 34 år och året är 1979 han ska just debutera som domare i elitserien tillsammans med Stig Hedenström, Jag har även haft Sven-Erik som hockey ledare i MSSK, och sedan som arbetsledare på Tidningstjänst.

RSS 2.0