Pappa och PV:n

Min far Thure Lidman, kan vara farfars eller så ägde dom den tillsammans en PV kommer inte ihåg modellen.

Bowling medalj

Här en Bowling medalj, förmodligen från Bowlinghallen som låg i Pitholms sporthall, hallen byggdes om till elevrum när jag gick högstadiet där. Idag är hallen omtalad skytte halls vara eller icke vara.

Jävrebyn från ovan

Jävre byn från ovan, med några turiststugor, bensinmacken verkar ju finnas med det var väl Shell.

Skolan Nötöbacken 40-talet

En skolbild från 1940 Skolan som låg i Nötövägsbacken, här finns min far översta raden 3:a från vänster, i samma skola gick även jag 1-4 skolan är sedan länge riven.

Tuna Värdshus vid Storgatan

Här är Vätdshuset  Tuna uppdukat till fest, vem hovmästaren är vet jag inte. Men dety drevs av Edit Wallstén och namnet Tuna kommer från hennes födelse socken utanför Sundsvall.

Uno-X Strömnäs Piteå

Året var 1967 och många tankade sin bil på Uno-X och dess innehavare Sture Nilsson.

Bergsviksbron Öholma

Här har du Bergsviksbron en gång i tiden Sveriges längsta landsvägsbro. hiterom har du bron till Öholma festplats, som kanske hadde sin storets tid på 50-talet.

Edit Wallstén en gång en profil i vår stad

Edit Wallstén en gång en krog och restaurangprofil i vår stad här med två av sina söner Sten till vänster och Evert till höger.  Edit drev vid olika tillfällen i vår stad Värdshuset Tuna, Stadshotellet och Riddarkällaren. Min Mor Gunborg Lidman arbetade en kort period hos henne, påTuna. Hon var gift med Gunnar Wallstén son till EE Wallstén.

Jag och Pappa

Här rustar jag och Pappa Thure Lidman båten som vi had ei Timmviken mot nötön, jag fick hålla hammaren.

Kronprinsess paret i Öjebyn

Ett mycket gammalt foto från Öjebyn , när kronprinsessparet, med kronprinsessan Ingeborg, besökte Öjebyn 28/6 1927. Kul att det finns bevarat.

Ett gammalt tidningsklipp

Ett gammalt tidningsklipp, förmodligen från ga busstationen vid idag 2020 Sundsgatan nedanför kyrkan till vänster ibild skymtar kött besiktningsbyrån kanske är det Götas kaffe kiosk , Elektricitetsverket och sedan Söderhavet som drevs av fru Söderholm ett tag,Urklippet härstammar troligen från Piteå Tidningen.

En gammal brödback

En gammal brödback från Hjalmar Johanssons Eftr, kan vara det som låg i korsningen Kyrkbrogatan/Prästgårdsgatan.

Gamla Lassarettet Piteå

Här en gammal bild från Lasarettet som en gång fanns på Strömnäs, kan vara min farmor i mitten vid gaveln  av bordet, vem dom övriga är vet jag inte.Lasarettet togs i bruk 1915 och jag minns inte när det revs, min farmor var född 1900.

Min farfar John Lidman

Här när han gick en snickar kurs, troligtvis på Hällan, han hade även lite snickarbod på sin tomt på Strömnäsgatan 53.

Farmors hemställe Långnäs

Fick via en annan forskare en kopia som Ingemar Asplund hade sammanställt från Långnäs.tror även Min farmor här tvåa från höger gått skola med Ingemar, och detta torde vara hennes hemställe i Långnäs, min farmor hette Nanny Charlotta Lundqvist som ogift, och hennes föräldrarvar Leo och Charlotta( kallades Lotten) Lundqvist Nanny var född 1900.

Piteå simsällskap

Piteå simsällskap under ledning av  urfabrikör Hjalmar Boström 1934

Hälsningar från Hortlax 1923

Ett gammalt kolorerat vykort från 1923 från förlag Ida Eriksson Modeaffär i Hortlax

Öjebyn

Upp till vänster kan du se det som

Öjebyn

Kyrkogårdsmuren längre bort  kan du skymta Öjebyns järnvägsstation.

Ishockey krigare från förr

Skydden var inte många, när man drabbade till match, och Piteå IF var frmgångs rika på 40-50-talet, då matcherna spelade på Norrmalm, här finns idag 2020 Konstparken. Vem som vann denna matchen förtäljer inte historien.

Öjebyn Läkarbostaden

Två damer utanför Läkarbostaden i Öjebyn,namnen  är okända.

Öjebyn 1950

Gott om damer på bänken i det en gång gamla Piteå Öjebyn, det är nog 1950
Foto Catrin Gisslin

Pitholmens havsbad

Här en gång såg stugorna ut så här , då på den kommunala campingen som låg sida vid sida med den privata campingen Pitehavsbad
Foto Catrin Gisslin

Café City Busstationen Piteå

En gång fanns det ett Café City inne i vänthallen på Busstationen 80-talet.

Storgatan Central hotellet

Här till vänster har du Central Hotellet, och lite högre upp till höger i korsningen Lillbrogatan/Storgatan fanns Bodéns Bokhandel
Foto Tora Ceder

Vinter bild Järnvägsstationen

Är nog 70-tal kanske är bilden tagen från Västergatan och du kan bakom snöhögen skymta Järnvägsstationen som revs på 80-talet.
Fotograf Tora Ceder

Storgatan 1901

En mycket gammal hälsning från Piteå, närmare bestämt 1901, det fu kanske känner igen är andra huset på vänsterhand som är JOWA huset och finns kvar ännu idag 2020 men utbyggt.

Fiskargatan 16

Det måste ha varit en vinter med mycket snö, på Norrmalm i Piteå på Fiskargatan 16, det verkar inte bo någon här, dessvärra har jag inget årtal på bilden.

Storgatan och JOWA

Här har du på vänster sida JO Wallsténs färghandel, med den tidiga fastigheten han inköpte 1912. Till höger här återfanns Stadsparken en gång.

Ekbergs legendariskt café

Ekbergs Konditoris ute servering från 60-talet där demn fortfarande ligger. Här har du till höger i bild JOWA lite längre fram på höger sida Lundströms Guld, där återfinns idag 2020 Sparnaken Nords huvudkontor.Du har nog kommit upp i mogen ålder för att känna igen någon på bilden.

Öjebyn Kyrkstuga 243

Öjebyn gamla Piteå kyrkstuga 243, undrar om det vankas fika.

Norrgatan/ Torpvägen 1 familjen Hjalmar Wikberg

Hust stod i korsningen Nórrgatan /torpvägen , postadressen är Torpvägen 1 här bodde en utav sönerna som hette Gunnar och gick i paralellklass med mig.

Strömnäs Norrgatan 17 Zimdahl

Norrgatan 17 Lars Zimdahl med familj,Kallade inte lekparken Putte parken efter Byggmästare Erik "Putte" Åberg som bodde till höger utanför bild.

Lutherska kapellet Nötöbacken Strömnäs

Lutherska kapellet här i Nötöbacken en gång mittemot skolan. jag kan minnas fel, men det känns som om jag aldrig varit in där fast än min Farmo och Farfar bodde snett bakom till vänster.

Strömnäs Vy

Vy från Strömnäsgatan ser ut som del utav tak från Blå Kiosken, min farmor bodde flera år i pensionärshemmet, som du ser bakom huset. Det vita huset där bodde tant Anna, hon hette nog Renlund i efternamn, fikade några gånger hos henne med Farmor.

Strömnäs Edgatan4 familjen Klockare

Vita huset året är 1978 här bor Eleonor och Bror Klockare, Elenor sedemera kommunalråd i Piteå. Och Bror hade olika arbeten bland annat kördr han tankbil hos Petrinis.Högre upp i nild ser man NAB konsulter som ritade för byggnationer  av olika typer , här städad min mor i många år, och även jag hjälpte till ibland, och lärde känna m¨nga av dom som arbetade här.

Srtömnäs Lidgatan 37 Salong Cri

Lidgatan 37 här klippte både jag och mamma oss hos Christinadå vi bodde högre upp på Lidgatan 48.

Det gamla vykortet från Storgatan

Längst bort på vänster sida ser du Jowahuset, vem som var urmakaren på vänster sida vid klockan minns jag inte. På höger sida har vi Elit Biografen, kanske är det telestationen och längst bort på höger sida ser det ut som Lundbergs handels hus. har ingen ålder på kortet men gammalt är det det enda där man ser Elitbiografen.

Storgatan biografen Saga

En 60-talsbild från Storgatan Närmast Saga biografen Saga , längre bort på höger sida Tewa.

Vargbacken järnvägsstation

Vargbackens järnvägsstation

Edit Wallstén en gång en restaurang profil i vår stad

En bild på Edit Wallstén här på bryggan vid familjen sommar hus på Nötön. Hon drev under sin tid Värdshuset Tuna, Stadshotellet, och Riddarkällaren som låg efter Aronsgatan där idag 2020 Ekbergs bageri ligger. Hon var gift med Gunnar Wallstén. efter Piteå flyttade familjen till Sundsvall.

Långträsk skola

Gammal bild fråmn Långträsk skola kanske är det från 1947

Långträsk kyrka Piteå Kommun

Långträsk kyrka , en vacker träkyka, här har jag varit på vigsel då några vänner gifte sig, jag och min pappa som var målare där vi gjorde några bättrings jobb på läktaren. tycker det är en mycket vacker träkyrka.

Klädhallen storgatan 53 Lennart Marklund Lindfors

En interor från klädhallen LML mode på Storgatan 53 ägare Lennart Lennart Marklund Lindfors. Idag 2020 ligger här ett café idag Expresso house.
En annons från en lokal telefonkatalog 1969.
 
 

Fetlig middag från förr

Från vänster ibild Bankdirektör Huldt Handelsbanken, Allan Rudholm, Förvaltare Clausén Storfors såg
Foto fam. Henrik Wallsténs fotosamlingar.

Harald Wallstén längst till höger i bild

Harald Wallstén längst till höger, kanske lite okändare bland Wallsténarna i Piteå, hade rörfirma och fastigheter. Bild fam. Henrik Wallsténs bildsamlingar

Fridolf Berglund

Fridol Berglund, verkar ha varit fiskare, han var näst yngst i en syskon skara på av 20 st.verkar ha bott i Håkansöområdet. Han avled 1987-06-10.

Alf Johnnys orkester

Här har vi Alf Johnnys orkester men namn och smeknamn från vänster: Alf "Smirre" Nilsson, Curt "Sniffen" Danielsson, John " Jante " Wiklund, Arne "Kronblom" Andersson. Bilden har sänts till oss av Roland Danielsson, son till Curt.

Ett Barnens Dag ekipage

Ett Barnens Dag ekipage från 1924, som förmodligen har deltagit i paraden genom staden.
Bilden är ifrån familjen Henrik Wallsténs bildsamlingar.

Nattivalen Axel Bengtsson 1960-tal

Axel Bengtsson en gång Piteås starke man, ofta med cigarr  i munnen och ett finger med i vad som hände i stan, så som Nattivalen sedemera Piteå Dansar och Ler. Idag 2020 en gatufest under namnet PDOL, med andra drivande krafter.

Storgatan 1960-tal

En MHF Cortege från 1960 talet , längst ned på höger kan du sikta ga lasarettet och Rönnbergs kafé närmare på höger sida Öhmans kemtvätt. Till vänster i bildunder parasollen, här kan det vara Bloms möbler men före det Bloms mode grundat av Alvina Blom.

Erik Evert Wallsten & Anna "Mammi" Wallstén

Paret längst till höger han Erik Evert Wallsten och Anna "Mammi" Walstén han drev skeppshandel som ofta finns avbildad från idag byxtorget, huset stod mitt på Uddmansgatan, och revs tror jag 1950.

Dixie orkester

Här om dagen dam det ned en gammal orkesterbild i min mail, Det visade sig vara Dixie orkester, med medlemmarna från vänster,  Bengt Brynolfsson Långnäs, Arne Björkman Lillpite, Lennart Jonsson Lillpite, Curt Danielsson Lillpite, Alvar Jonsson Lillpite.
Arne Björkman hade egen orkester på 60-70-talet, och Lennart Jonsson ingick på 70-talet i ett husband på Käcktjärn, där även Thomas Eriksson, Folke Sjöberg, Ronald Zerpe,Fred Nyberg, och Arno Gullberg ingick. Och Bengt Brynolfsson jobbade på prenumerations avdelningen på Piteå Tidningen. Tänk vad mycket man kan få ut av en gammal orkesterbild. Tack för bilden Roland Danielsson ( son till Curt)

Piteå Bild Piteå från ovan 30-talet

Här ett Piteå från ovan torde var 1930-tal, tänk vad både saker och vyer har förändrats genom åren.

Piteå Bild Stansoperatris 60-talsjobb

Under 60-talet växte nya arbets uppgifter fram som stansoperatriser, som stansade in hål i papper som sedan lästes av datorer, här förmodligen under utbildning från vänster Siv Öhlund Angesviken, Hjördis Lindbäck Piteå och Doris Lundström Piteå

Piteå Bild Examen på 60-talet

En student examen här läraren Arnold Wallström omgiven av några glada studenter tjejrna till höger ska enligt uppgift heta Majlis och Margot och året ska vara1968

Piteå Bild Trafik undervisning på skolan

Trafik undervisning på en skolgård under ledning av polismannen Stig Berggren bilden ärfrån 60-talet.

Piteå bild Carl Hörker

Carl Hörker bördig från Österrike en man som att spela en stor roll inom  restaurang näringen på 60-talet, bilden kan vara från någon restaurang del hos Hotell Christoffer, kan ha varit Birlkarlen som låg i källaren på Hotell Christoffer. Hörker drev även ett tag Tuna på Storgatan.

Piteå Bild Dr Ivarssons villa brinner 1936

Här brinner Familjen Ivarssons villa, och orsaken sägs vara barnes lev med tändstickor, det hände 1936, och då brann även allt material som Dr Robert Ivarsson skulle doktorera med. Lek aldrig med elden
Foto Fam. Henrik Wallsténs bildsamlingar

Piteå Bild Tandläkare Ringius båt

Pecka Ringius på båten Tandläkare Lars Ringius med Stövaren Käck på bryggan.
Foto Fam. Henrik Wallsténs bildsamlingar

Piteå Bild Strömmen omkring 1902

Ett vykort från omkring 1902 från Strömmen ( idag 2020 benämnt Strömnäskanalen) Nedre hörnet till vänster är en del av Strömnäsbron där Piteborna kunde hämta vatten, bilden förmodligen tagen från Strömnäsbron, vita huset högre upp till vänster, där kunde piteborna tvätta, och det användes som tehus då man firade Barnens Dag. Till vänster högre upp skymtar du Norrmalm, mycket historia i denna bilden.

Piteå Bild Pitholm Nygårdvägen 38

 

Piteå samlingar Mammas skor

Är man samlare av Piteårelaterade saker måste man även visa upp min egen mammas gamla skor, troligtvis 50-talet, då hette hon Gunborg Ståhlnacke /Leif Lidman

Piteå Samlingar Askkopp Bil Conrad

En gammal enkel askkopp Bil Conrad, troligtvis Conrad Pettersson en gång en legendarisk bilhandlare i Piteå.

Piteå Samlingar Ernst Homstedt skomariri affär

Det gamla skohornet som förtäljer att det en gång fanns en Ernst Holmstedts skomakeriaffär. Däremot har vi inte koll om var den låg bara att den fanns i Piteå.

Piteå Samlingar JOWA askfat

Askkoppar var en gång populärt som presentreklam då nästan alla rökte.

Piteå Samlingar JOWA

Jowa eller J O Wallstén mest känd som färghandel, men företaget som blev över 100 år och en gång kunde man tillhanda hålla Ricinolja.

Piteå Samlingar Optiker Boström

Ett glasögonfodral från Optiker Boström med telefon nummer 1088, vid denna tid låg dom nog på byxtorget. Idag 2020 drivs bolaget av 4:e genaratione Boström och finns på Uddmansgatan, är bland de äldsta företagen i Piteå idag.

Piteå samlingar Galge Kappmagasinet SVEA

En klädgalge vi inte vet mycket om, eller var Kappmagasinet Svea låg, men tror Storgatan.

Piteå Samlingar Westerlunds mode

Insidan från en hatt som en gång i tiden såldes hos Westerlund mode på Storgatan, där idag 2020 Pinchos ligger.

Piteå Samlingar

En gammal barometer, som sådes av Fritz Fahleson, ålder okänd men gammal är den.

Piteå Samlingar Blåsmark

En affisch för fotboll Blåsmarks sk från 1958 man kan undra hur många som kom på hemma matcherna.

Piteå Samlingar Bio Caféet Öjebyn

Porslin från Bio Caféet i Öjebyn, byggnaden finns kvar och ligger mittemot  IOGT i Öjebyn, byggnaden fungerar idag 2020 som privatbostad. Det drevs en gång i tiden av Bio Pelle.

Piteå Samlingar Hemmingsmark

En samlar tallrik från Hemmingsmark utanför Piteå

Piteå Bild Storgatan

Året är 1964 och här verkar man färdigställa fastiheten som innehöll hotell Christoffer Kreditbanken och Oscaria. Till höger om Banken låg en kiosk. I källarplanet fans en festsal vid namn Birkarlen. På 70 talet fanns i samma lokaler Club Napoleon ett populärt diskotek.

Piteå Bild Storgatan 14

Här kan du se hur det såg ut inifrån gården på Storgatan 14, här finns idag 2020 hyreshus. Du kan även längre bak i bilden skymta Strömgården som revs 2019 för att ge plats för fler hyreshus.

Piteå Bild Elektricitetsverket

Så såg det ut en gång Piteå Elektricitetsverket låg efter det som senare blev Sundsgatan, på baksidan av huset ligger här busstationen, längre upp kan du skymta Piteå träkyrka.
Foto Hilding Larsson

Piteå Bild Nattivalen 1961

Nattivalen omkring 1961 det som idag 2020 är Piteå Dansar och ler

Piteå Bild Kvarteret Lönnen

Här tar bygget på kvarteret Lönnen form 1966 Idag 2020 finns i detta hus Restaurang i bottenplan bostäder, och eventuellt några kontor och tandläkare.
Fotografen heter Hilding Larsson och var en gång elverkschef i Piteå.

Piteå Bild Gammalt skolfoto

Här ett gammalt skolfoto, från familjen Henrik Wallsténs bildsamling, på bilden ska Piteåprofilerna Torsten Wallstén, Arne Nilsson och Per Zimdahl finnas med , den enda jag känner igen själv är Torsten som finns på mittenraden 2:a från höger. Definitivt ett historiskt dokument.

Piteå Bild Domusbygget

Här grävs det för Domusbygget, kan även vara utbyggnaden av Domus, tror Domus byggdes 1962 men kanske detta är utbyynaden och därför är daterat -66. På andra sidan kan man se Bloms mode varuhus.

Piteå Bild Södra hamn 1946

Året är 1946 och en skuta ligger inne vid hamnen, en ganska rofylld bild

Piteå Bild Att tanka Gengas

Så här kunde det se ut när man fyllde på gengas agregatan, det var eb tid då man körde på gengas.

Piteå Bild Uddmansgatan

Uddmangatan esplanaden i bakgrunden förmodligen fastighet tillhörande Folke Lundberg, och Boströms bysten står idag 2020 högre upp på Byxtorget.

Piteå Bild Gengas tiden

Ibland får man sig tillsänt bilder som här från gengas tiden, påfyllning av gengas agregatet. alltid trvligt då fotl bidrar med saker till mitt samlande.

Piteå Samlingar Tage Rahm bilaffär

Kanske fick man en sådan när man köpte en bil sv Tage

Piteå Bild Munkdund Källans vattenfabrik

 
En gång gjordes det dricka i Munksund av familjen Ahlqvist, fabriken är sedan länge riven.

Piteå Samlingar Piteå Bryggeri

En gammal pilsnerflaska och ett glas vittnar om en gång ett bryggeri i vår lilla stad.

Piteå Samlingar Piteå Badmintonklubb

Klubb emblem Piteå Badmintonklubb, som jag var med och grundade på 70-talet

Piteå Bild Uddmansgatan

Här Uddmansgatan, kanske 50-tal, kan vara Arne Degerman som är fotograf.

Piteå Bild Strömbacka 1965

Här Strömbacka 1965 fångar av strömnäs fotografen Arne Degerman

Piteå Bild Svinöra 1955

 
Ser ut att vara några festligheter ute på Svinöra 1955, båtfolkets mekka.

Piteå Bild Storgatan

Här en gång efter Storgatan ett hu sedan länge rivet, på skylten vid huset står det cykel verkstad, vem som bodde i huset är förmig okänt, staketet där innnanför låg Arkitekt Bergenudds trädgård och hus, samma sida som detta huset men hitanför, låg en gång Rönnbergs konditori.

Piteå Bild Piteå Tidningen

Här var länge ortens egna tidnings residens vid Prästgårdsgatan, här har många tidningsmän och kvinnor passerat, PT som startades 1915 på Rådhustorget, och bygde detta hus början av 1930-talet och flyttade här ifrån 1979. Och nu är sagan om tidningen en annan, men den finns i staden,

Piteå Samlingar Ivars Livs Munksund

Den gamla tändsticks asken berättar här att det funnits, en affär på Munksund, vid namn Ivars Livs

Piteå Bild Öjebyn 1964

Öjebyn 1964 här fångat av fotograf Arne Degerman, som hade sitt hemvist på Strömnäs

Piteå Samlingar Pitholm Sk

 

Piteå Bild Forslunds

Det var våren 1960 en mor är ute med sin dotter i vagn, men som Piteåsamlare så ser man även Forslunds bilhall som var stor återförsäljare av Volvo. Den lilla flickan i vagnen heter Catrin Gisslin och hennes mor, hon berättar även att hon har kvar mössan och skinnet.

Piteå Bild Byxtorget 1960

Den lilla flickan heter Catrin och hade en viss förmåga att sticka i väg, här ute med sin mormor och morfar, och då hamnade hon papper korgen, tycker bilden blev ganska kul, inte alltid så lätt att hålla rätt på de små. Foto ägare Catrin Gisslin fotosamlingar.

Piteå Bild Öjebyn Pingst 1955

En Pingst helg i Öjebyn, som ofta samlade mycket folk. Från Catrin Gisslins bildsamlingar

Piteå Bild Rökpaus tingsrätten

Rökpaus inne på bakgården vid Piteå Tingsrätt, från vänster Tor-Gösta Norberg och vid samma sida som honom Alvar Olofsson. Bilden kommer från Catrin Gisslins bildsamlingar

Piteå Samlingar BD Nål

En gammal Barnens Dag nål, som troligtvis såldes i samband med Barnens Dag festligheterna som var gigantiska under främst 40-50-talet med stora parader genom staden

Piteå Samlingar Cecil konditori

En assiette från Cecil Konditori som låg längst ned efter Storgatan, korsning en Storgatan/Västergatan ägare Karl-Erik Lilja.

Piteå Bild Öjebyn

Ytterligare en bild från gamla staden i Öjebyn

Piteå Bild Öjebyn

En bild från det riktigt gamla Piteå i Öjebyn

Piteå Samlingar Koppar kaffepanna Ekbergs

Den gamla kaffe pannan, kanske var med från början av Ekbergs Konditoris historia, man startade på 1920-talet, men den butiken och bageriet brann ner vid den stora stadsbranden 1926, men sannolikt är att denna kanna, fanns med efter 1926, måttet på volymen är 15 liter, ägare av Ekbergs är då troligtvis Hugo Ekberg.

Piteå samlingar Öbergs skeppshandel Munksund

Öbergs skeppshandel Munksund fanns en gång på Munksund, efter Sågverksgatan här har du en väska härifrån.

Piteå samlingar

Tallrik Tuna Värdshus har drivits av olika bland annat Edith Wallstén med flera

Piteå Bild Ljungqvists Öjebyn

Tre bagare Ljungqvist i Öjebyn från vänster Erik, Axel, Kars-Axel Axel var fadern ett kafe som inte finns idag,

Piteå Bild Bonäset Öjebyn

En vinter bild från Bonäset i Öjebyn som en gång tillhört familjen Ljungqvist här i början av 50-talet Fotograf Svante Lunqvist

Piteå Bild Piteå Stadshotell

Piteå Stadshotell någon gång på 1950-talet här fångar på bild utav Svante Ljungqvist då anställd som fotograf hos Öjeby foto. och senare brandsoldat, dessvärre avled han under Mars 2020 dryga 90 år, mer om honom senare.

Piteå Bild Svartuddens festplats

Här ser du en del utav servitriserna från Svartuddens fest plats, som nog hade sin storhetstid på 30-40 talet och kanske en bit in på 50-talet. Mannen bakom festplatsen var Sven Bäckström som även var framgångsrik revisor och drev även Strömnässtugan, en entreprenör och affärsman uti fingerspetsarna.

Piteå Samlingar Hembageriet Roknäs

En brödback från Hembageriet i Roknäs, vet dessvärre inget om det, kanske vet du.

Piteå samlingar

En gammal brev kniv Piteå skrot & metallaffär innehavare Sören Stridbar

Piteå Samlingar

En reklam borste från Rogestams bilaffär som en gång låg på Prästgårdsgatan 24, en fastighet som haft många hyresgäster, här har ´funnits Bank, sadelmakare mm.

Piteå samlingar

En assiette från Centrum konditori, som en gång låg på Rådhustorget, och idag finns här en ny restaurang med namnet Centrum, som enligt ryktet har fantastik mat.

Piteå Bild

Personal BP Strömnäs Piteå från vänster Carin,Gunnel,Mikael, Kerstin

Piteå Bild

BP strömnäs Piteå det som här är BP var före Uno-X och innehavare är Sture Nilsson

Piteå Bild

Här är Uno-X på strömnäs i Piteå 1960-tal innehavare Sture Nilsson idag är adressen Ringiusvägen, och macken en annan, vid detta tillfälle, så var nog adressen Källvägen.

Piteå samlingar

En gammal vas från Lillpite skola, finns kanske inte allt för många kvar.

RSS 2.0