Rådhustorget

Rådhustorget i julskrud, här kan du se Resia, som många äldre idag som var affären där allt fanns och man hade råd att handla, huset till höger i bild fönstret längst till höger har du här Edlunds Glasmästeri, där många Pitebor ramat in sina tavlor, till vänster i bild ser du skylten fisk, det är  fiskförsäljningen, här finns husen bevarade 2016 med små förändringar. Man kan se att granen på Rådhustorget som har fleråriga traditioner var mindre än 2016 års gran.

Uddmansgatan från förr

Uddmansgatan från ett vykort daterat 1964 här är Uddmansgatan tvåfilig med populära mötesplatser. Här är mycket sig likt även 2016, även om en del hus brunnit, och fontänen är borta och damen i den är förpassad till Badhusparken.

Uddmansgatan från förr

Uddmansgatan kanske mitten av 60-talet, till vänster kan du se Hotell Christoffer, som stod klart 1964, nere till vänster i bild kan du se Poppeln, vid sidan om bysten av Christopher Jacob Boström, som blev en utav Sveriges
stora filosofer bördig från ett hus som stod på platsen, där hotellet här står i korsningen Storgatan Uddmansgatan. Man går framåt i tiden närmare 2016 så ägs hela kvarteret där hotellet finns av familjen Skoog.
Hotellet har under ett antal år haft benämningen Skoogs City Hotell, men även det har förändrats med nytt namn och läge, och lokalerna i bottenvåningen är en del utav Småstaden, en utav stadens två gallerior. Poppeln var under att antal jular ljussatt stor och ståtlig, men den har med ålderns rätt fått träda tillbaka, blir spännande att  se hur länge den får vara kvar. Du som har åldern inne minns och njut.

Piteå Sundsgatan

Sundsgatan en sommar förmodligen på 60-talet, vid hörnan nedan för stadshotellet. På andra sidan, kam du se
JW Anderssons stora skyltfönster, och ovanför kan du se det som en gång var Aveny, en gång stadens populäraste konditori bland ungdomarna. Där samlades man innan man drog vidare till exempel Perudden.
Idag 2016 är vyn något annorlunda, i JW:s lokaler äter vi idag Thaimat, och Avenys lokaler är sedan ett tag sedan ombyggda till lägenheter.
 

RSS 2.0